informatie coronavirus

advies voor gebruikers van antistollingsmedicatie

In verband met de situatie van het Coronavirus (Covid-19) adviseert de Cliëntenraad Trombose Diensten Nederland de gebruikers van antistollingsmedicatie bij vragen over de bloedafname voor controle op INR te kijken op de website van de eigen Trombose Dienst van de gebruiker. Of hen te bellen met uw vragen.
Ook voor alle andere vragen die te maken hebben met antistolling en de medicijnen die u daarvoor gebruikt en wat u al of niet moet doen in verband met het coronavirus kunt u de website van uw Trombose Dienst raadplegen of telefonsich contact opnemen.
De Cliëntenraad heeft alle bij haar aangesloten diensten gevraagd op hun website een bericht te plaatsen en cliënten te informeren over de gevolgen van het virus in relatie tot het gebruik van antistollingsmedicatie. Per regio kunnen er verschillen zijn in de adviezen en maatregelen die door de Trombose Dienst in die regio precies kunnen worden aangegeven. Wij verwijzen u dan ook naar de website van uw eigen Trombose Dienst of anders te bellen naar het gebruikelijke telefoonnummer van uw eigen Trombose Dienst.

Voor gebruikers van DOAC's, medicijnen met de naam Rivaroxaban, apixaban, dabigatran en edoxaban is het advies om te kijken op de website van het ziekenhuis van de specialist die u de medicatie heeft voorgeschreven. Of telefonisch contact te zoeken. Eventueel kunt u uw huisarts raadplegen.  

Naar het overzicht